17 mai 2010

Black Eyed Peas


Black Eyed Peas este o formaţie americană de muzică hip hop/R&B şi pop/dance, originară din Los Angeles, California, fondată în 1995 de către Will.I.Am, Apl.De.Ap şi Taboo.

După două albume apreciate de critică, dar cu un succes comercial minor, grupul a cooptat-o în 2003 pe Fergie şi a lansat un album de succes, Elephunk, ce a produs hiturile "Where is the Love?", "Shut Up" şi "Hey Mama". Albumul Monkey Business (2005) a primit de trei ori discul de platină în Statele Unite şi Regatul Unit, iar "Don't Phunk With My Heart" şi "My Humps" s-au clasat pe locul 1 în Australia şi Canada, şi locul 3 în Regatul Unit şi Statele Unite. După o pauză de trei ani, grupul s-a întors cu un album electro/dance, primit cu recenzii mixte. Primele două extrase pe single, "Boom Boom Pow" şi "I Gotta Feeling" au primit premii Grammy şi au stabilit un record, staţionând timp de 26 de săptămâni consecutive pe prima poziţie din clasamentul Billboard Hot 100.

Sub denumirea Atban Klann (A Tribe Beyond a Nation) ei au semnat un contract cu Ruthless Records, ce îi aparţinea lui Eazy-E , însă albumul lor nu a fost lansat , pentru ca conţinutul pieselor trupei era prea liric pentru Ruthless. Piesele de pe acest album (Grass Roots) sunt păstrate la creatorul BEP Family şi la cunoscutul Dj: Dj Motiv8.

Însă după moartea lui Eazy-E, cei doi membri ai trupei Atban Klann( Will.i.am şi Apl.de.ap ) îl găsesc pe al treilea membru : Taboo (Jaime Luis Gomez) şi lansează 2 albume : Behind the Front şi Bridging the Gap.Din păcate albumele n-au avut un mare succes , pentru că fanii au făcut copii ilegal, astfel nu s-a vândut un număr mare de albume. În 2002, la trupă se alătură Fergie(Stacy Ann Ferguson). Din acel moment a început succesul trupei. În 2006, au aparut bârfe că trupa se poate desfiinţa din cauza proiectelor solo a fiecărui membru: (Fergie - The Dutchess) ; ( Will.i.am -Songs About Girls) ; (Taboo - Tabmagnetic) ; (Apl.de.ap - nu este cunoscută denumirea). Într-un interviu acordat pentru MTV, Will.I.Am a spus ca trupa Black Eyed Peas nu se desfiinţează, ba din contră va fi lansat un nou album The E.N.D (The Energy Never Dies) la sfârşitul anului 2008, dar albumul a fost lansat în iunie 2009

2 comentarii: